Onze lessen

Hieronder vind je een overzicht van alle Nia Art of Moves lessen. Met je abonnement of strippenkaart heb je vrij toegang tot deze lessen.

Wanneer welke les gegeven wordt vind je op  Rooster.

Nia

Een fitnessprogramma waarbij de helende werking van bewegen centraal staat. Een vorm van sport met respect voor de grenzen van ieder uniek lichaam. Wie NIA volgt is verzekerd van een actieve workout. Terwijl je plezier hebt train je je lichaam in souplesse, kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen!

SHAKTI YOGA

Shakti yoga is anders dan traditionele yoga. Het bevat vaak poses en principes van andere vormen van yoga. Shakti verwijst naar een godin die de vrouwelijke energie vertegenwoordigt.

Shakti-energie versterkt je vermogen om alle positieve energieën van het leven in te nemen en alle negatieve energieën van het leven te verdrijven. De creatieve energie van Shakti is een interne bron die je moet besteden aan de groei en het ontwaken van je bewustzijn en je spirit.

In plaats van de meer statische houdingen die meestal in yoga worden aangetroffen, omvat Shakti yoga vloeiende bewegingen die je geest en lichaam openen om spanning los te laten. Een oefening die belangrijk wordt geacht voor Shakti yoga is de Zonnegroet, die wordt gebruikt om de nieuwe dag te begroeten met 12 verkwikkende bewegingen.


CHI KUNG

Chi kung is een verzamelnaam voor een grote verscheidenheid van oefeningen om je energie (chi) op een natuurlijke manier te laten stromen. Kung betekent ‘beoefenen, ontwikkelen, cultiveren’. Chi kung (qi gong) wordt vaak vertaald als ‘werken met energie’, of ‘energietraining’.
Het is een belangijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCM).

Als je op een punt komt dat je beschikt over veel en goede chi, dan kun je die ook gebruiken om anderen te helpen genezen. Chi kung-oefeningen worden ook gebruikt bij tai chi voor gezondheid en martial arts.
De oefeningen is een zachte vorm van training die is gericht op het versterken van je gezondheid. Hoe je energie kunt voelen, op kunt bouwen en ermee kunt werken leer je in de lessen.

Enkele doelen/ effecten van chi kung:

 • Verhoging van je lichaamsbewustzijn. Je merkt het eerder als je onnodig spanning vasthoudt.
 • Je kunt dieper en vaker ontspannen. Je weet hoe je spanning kunt verminderen/ op kunt lossen.
 • Je energiebanen worden geopend, zodat de energie overal goed kan doorstromen.
 • Afvalstoffen worden beter afgevoerd en je hebt meer energie tot je beschikking.
 • Je gezondheid verbeteren.
 • Versterken van je lichaam, je beschikt over meer energie, je kunt meer aan
 • Energie leren voelen, laten circuleren, vermeerderen, versterken, bewaren.


FELDENKRAIS

De Feldenkrais methode is een plezierige lichaamsgebaseerde manier van werken voor meer comfort, balans en flexibiliteit. Met deze aandachtsvolle zachte manier van werken leer je (oude) spierspanningen loslaten en daardoor ervaar je meer soepelheid, plezier en rust in je dagelijkse functioneren en verbetering van fysieke klachten.

“Bewegen met minimale inspanning voor een maximaal effect, niet met spierkracht maar door bewustwording hoe beweging werkt”.


RAJA YOGA/integrale Yoga/meditatie 

De oeroude, integrale Raja Yoga is altijd gericht op het ‘volle hoofd’. Met āsana (yogahoudingen), pranayama (ademtechnieken) en meditatie werk je in mijn lessen aan je energiebalans, laat je los wat niet meer nodig is, spreek je het zelfhelend vermogen van het lichaam aan en vind je ontspanning in jeZelf.

Hoe fijn is het wanneer je de stilte en rust die je aan het eind van de les ervaart, mee kunt nemen de dag of nacht in.

BUIKDANSEN

Buikdansen is een sensuele dansvorm waarbij je je hele lichaam gebruikt. Je komt hierdoor soepel in je vel te zitten, leert spieren kennen waarvan je het bestaan niet wist en je leert ze te bewegen op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden, sierlijk, zacht, vloeiend, vrouwelijk, krachtig, vrolijk en sterk.
Buikdansen is een zoektocht in jezelf en voelt aan als van binnenuit je velletje strelen.

DANCING QUEEN/ZUMBA

Dancing queen gaat om jou.
YOU CAN DANCE!
Je wordt geinspireerd door verschillende soorten muziek en stijlen van dans zoals: Salsa, Tango, Bachata, Modern en Jazz.
Je danst deze stijlen op een leuke en verfrissende manier. Dit zorgt voor een gevarieerde, leuke en perfecte workout.

Het is het niet moeilijk om verder nergens aan te denken.
De docent motiveert je om net dat schepje er bovenop te doen.


DANCING WARRIOR YOGA

Dancing Warrior Yoga is een prachtige adem-gesynchroniseerde reeks van oefeningen die langzaam worden opgebouwd. Je lichaam gaat hierbij van de ene pose naar de volgende pose. De oefeningen hebben betrekking op je hele lichaam en zijn bedoeld om je lichaam en geest te versterken en spanningen te verminderen.
Dancing Warrior Yoga is geschikt voor beginners en gevorderen, jongeren en ouderen. Je bepaalt zelf je eigen tempo en niveau.

De ademhaling is belangrijkste bouwsteen van Dancing Warrior Yoga Class.

Namasté!

BODY & MIND

Body & Mind is de perfecte mogelijkheid om je uithoudingsvermogen te verbeteren.
Hier worden verschillende stijlen gecombineerd zoals Pilates, Yoga, Stretch, Dans en Meditatie.
Elke les gebruikt de docente andere muziek. Daardoor is Body & Mind altijd gevarieerd.
Je hersenen worden altijd geactiveerd door nieuwe bewegingscombinaties en laatste vijf minuten rust door medidatie en tijd voor ontspanning.

VIJF TIBETANEN

De Vijf Tibetanen zijn hatha yoga-achtige oefeningen die worden beschreven in het boek Fontein der Jeugd van Peter Kelder. Peter Kelder gaf aan de oefeningen de naam “vijf Tibetaanse rites van verjonging”. Later zou Christopher S Kilham er de naam “Vijf Tibetanen” aan geven in zijn gelijknamige boek, omdat het naar zijn zeggen te zwak en simplistisch klonk.

Het betreft een aantal oefeningen, rites in het boek, van Tibetaanse herkomst. 21 maal per dag uitgevoerd, zou men er volgens het boek opmerkelijk veel vitaler door worden en er jaren jonger uitzien. De Vijf Tibetanen worden ook wel Tibetaantjes of de Vijf Tibetaanse Rites van Verjonging genoemd. De eerste vijf rites vormen de eerste belangrijke stap. Met de Vijf Tibetanen worden volgende oefeningen bedoeld:

 • Eerste Tibetaanse Rite (staande ronddraaiingen)
 • Tweede Tibetaanse Rite (liggende buikspieroefening met de benen)
 • Derde Tibetaanse Rite (kameeloefening uit de yoga)
 • Vierde Tibetaanse Rite (staf-tafeloefening)
 • Vijfde Tibetaanse Rite (omlaag- en omhoogkijkende hondoefening)

De gezonde uitwerking van de Vijf Tibetanen wordt in het boek – naast de lichaamsbeweging – vooral toegeschreven aan het in de juiste snelheid brengen van de ronddraaiende chakra’s. Het boek beschrijft dat de chakra’s tijdens het verouderingsproces veranderen in snelheid, waarbij een vertraging van een van de chakra’s het begin van veroudering zou inluiden en een te snel ronddraaiende chakra zou leiden tot zenuwachtigheid.